«Τούρτα» από κρέπες με μους Αναρής

//«Τούρτα» από κρέπες με μους Αναρής
  •  Κρέπες:
    • 100 γρ. (1 σχεδόν φλ.) αλεύρι,
    • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο,
    • 1 πρέζα αλάτι,
    • 1 ¼ φλ. Γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ 3,5% λιπαρά
    • ½ κουτάλια λιωμένο βούτυρο ανάλατο 200γρ ΟΛΥΜΠΟΣ
    • λάδι για το τηγάνι
  • Γέμιση:
    • 500 γρ. Aναρή φρέσκια ΑΛΑΜΠΡΑ
    • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό,
    • 1 σκελίδα σκόρδο,
    • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
    • 2 κουταλιές κουκουνάρια (πινόλια),
    • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα,
    • 2 ντομάτες λιαστές από βαζάκι με λάδι, ψιλοκομμένες + επιπλέον για γαρνιτούρα,
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Κτυπάτε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο πολυμίξερ, αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για ½ ώρα.
  • Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με λάδι. Ανακατεύετε λίγο το χυλό και το ρίχνετε στο τηγάνι ½ φλιτζανάκι του καφέ. Αμέσως, γέρνετε το τηγάνι στα γρήγορα, ώστε ο χυλός να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε το τηγάνι ίσιο στη φωτιά, χωρίς να το κουνήσετε για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει η κρέπα. Την αναποδογυρίζετε και την ψήνετε από την άλλη πλευρά. Τη γλιστράτε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία (γίνονται 6-7 κρέπες).
2017-10-16T21:26:50+03:00