• 500γρ Παραδοσιακού Πρόβειου Τραχανά Η ΓΙΑΓΙΑ
  • 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε κύβους
  • 6 φλιτζάνια ζωμού κότας
  • 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για να προετοιμάσετε τη σούπα Τραχανά θα χρειαστείτε φυσικά το προιόν Τραχανά Η ΓΙΑΓΙΑ που θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση.
  • Πρώτα αφήνουμε το Τραχανά για 2 ώρες στο νερό μέχρι να μαλακώσει.
  • Ετοιμάζουμε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, και ενώ εξακολουθεί να βράζει προσθέτουμε σιγά σιγά τον Τραχανά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Κόβουμε 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε στην σούπα.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και κρουτόνια
  • Απολαύστε τον Παραδοσιακό Τραχανά ενώ είναι ζεστός.