Χαλλούμι στη Σχάρα με Πικάντικο Κουσκούς

//Χαλλούμι στη Σχάρα με Πικάντικο Κουσκούς
  • 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ κανονικό ή με τσίλι ή με βασιλικό
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κουτάλι ζάχαρη
  • 175g Κουσκούς
  • ½ κουταλάκι κανέλα ,κύμινο και κόλιανδρο
  • 300ml ζωμό λαχανικών
  • 5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένου
  • Πρώτο, βάλτε το στην κατσαρόλα, το μπρόκολο σε μπουκετάκια . Ρίξτε βραστό νερό σε ένα βραστήρα θερμαίνετε το μπρόκολο για 6 λεπτά, προσθέστε τον αρακά και αφίστετα στον βραστήρα για ακόμα 2 λεπτά
  • Ανακατέψτε το κουσκούς με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ, προσθέστε ζεστό ζωμό, και αφήστε το για 5 λεπτά.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Κόβουμε το Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε 6-8 φέτες και μαγειρέψτε γρήγορα σε κάθε πλευρά για 2 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει
  • Αναμείξτε τα λαχανικά και ντομάτες στο κουσκούς, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το λάδι και τον κόλιανδρο. Ακολούθως βάλτε το Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ πάνω στο κουσκούς.
2017-10-16T21:27:04+00:00