- 500γρ Παραδοσιακού Πρόβειου Τραχανά Η ΓΙΑΓΙΑ
- 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε κύβους
- 6 φλιτζάνια ζωμού κότας
- 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες
- Αλάτι (προαιρετικά)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να προετοιμάσετε τη σούπα Τραχανά θα χρειαστείτε φυσικά το προιόν Τραχανά Η ΓΙΑΓΙΑ που θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση.
- Πρώτα αφήνουμε το Τραχανά για 2 ώρες στο νερό μέχρι να μαλακώσει.
- Ετοιμάζουμε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, και ενώ εξακολουθεί να βράζει προσθέτουμε σιγά σιγά τον Τραχανά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Κόβουμε 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε μικρούς κύβους και το προσθέτουμε στην σούπα.
- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και κρουτόνια
- Απολαύστε τον Παραδοσιακό Τραχανά ενώ είναι ζεστός.