- 400γρ Αυθεντικού Πρόβειου Γιαουρτιού “Η ΓΙΑΓΙΑ”
- 250gr Αναρής Φρέσκα ΑΛΑΜΠΡΑ (Ανθότυρο)
- 3/4 φλιτζανιού μπισκότο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόσταγμα
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
- 1/3 κούπα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
- 6 σύκα, κατά το ήμισυ
- 2 κουταλιές της σούπας αποφλοιωμένα φιστίκια, χοντροκομμένα
- Συνδυάστε το μπισκότο και το λάδι σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να υγροποιηθεί. Πιέστε απαλά 2 κουταλιές της σούπας μπισκότο στο κάτω μέρος της φόρμας. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Συνδυάστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, και Αναρής Φρέσκας ΑΛΑΜΠΡΑ (Ανθότυρο) σε μίξερ μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Προσθέστε Πρόβειο Γιαούρτι Η ΓΙΑΓΙΑ και ροδόσταγμα και αφήστε το στο μίξερ μέχρι να δέσει το μίγμα.
- Βάλτε τη ζελατίνη σε 1/3 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε για 1 λεπτό και ακολούθως ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά το μίγμα ζελατίνης στο μίγμα του Γιαουρτιού Η ΓΙΑΓΙΑ και απλώστε το ασπράδι αυγού. Ρίχνουμε 1/3 φλιτζανιού Γιαουρτιού Η ΓΙΑΓΙΑ πάνω από την κρούστα σε κάθε φόρμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τακτοποιήστε τα κομμένα σύκα σε μια σχάρα επικαλυμμένα με σπρέι μαγειρικής και αφήστε το στη σχάρα μέχρι να ροδίσει . Τοποθετήστε 1 τεμάχιο γλυκού και 2 κομμάτια σύκου στα πιάτα και τοποθετήστε κομμάτια φιστικιού στο πάνω μέρος.