- 250γρ Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ κανονικό ή με τσίλι ή με βασιλικό
- 1 κεφάλι μπρόκολο
- 1 κουτάλι ζάχαρη
- 175g Κουσκούς
- ½ κουταλάκι κανέλα ,κύμινο και κόλιανδρο
- 300ml ζωμό λαχανικών
- 5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένου
- Πρώτο, βάλτε το στην κατσαρόλα, το μπρόκολο σε μπουκετάκια . Ρίξτε βραστό νερό σε ένα βραστήρα θερμαίνετε το μπρόκολο για 6 λεπτά, προσθέστε τον αρακά και αφίστετα στον βραστήρα για ακόμα 2 λεπτά
- Ανακατέψτε το κουσκούς με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ, προσθέστε ζεστό ζωμό, και αφήστε το για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Κόβουμε το Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε 6-8 φέτες και μαγειρέψτε γρήγορα σε κάθε πλευρά για 2 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει
- Αναμείξτε τα λαχανικά και ντομάτες στο κουσκούς, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το λάδι και τον κόλιανδρο. Ακολούθως βάλτε το Χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ πάνω στο κουσκούς.