Κυπριακό Χαλλούμι 2017-10-16T21:26:38+03:00

Το Χαλλούμι είναι το περίφημο παραδοσιακό λευκό τυρί της Κύπρου, που παράγεται στο νησί για αιώνες. Το όνομα Χαλλούμι προέρχεται από την ελληνική λέξη “άλμη” που σημαίνει αλμυρό.

Είναι ένα διπλωμένο ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από αγελαδινό, πρόβειο και αιγινό ή αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, με την προσθήκη δυόσμου.

Το Αυθεντικό Κυπριακό Χαλούμι έχει ορθογώνιο ή ημικύκλιο σχήμα και αποθηκεύεται σε θερμοκρασία κάτω των 6 oC. Το Χαλλούμι αποτελεί ένα μοναδικό τυρί αφού όπως και αν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε διατηρεί πάντα το σχήμα και την υφή του. Αποτελεί το ιδανικό τυρί για ψήσιμο, τηγάνισμα, μπάρμπεκιου και σχάρα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε, και ως φρέσκο, ή ως προσθήκη σε μαγειρευμένο φαγητό, σε σαλάτες και με καρπούζι.

Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στην γκάμα του Χαλλουμιού και Χαλλούμι Ελαφρύ, με τσίλι, με βασιλικό και με άλλες γεύσεις συνδυάζοντας την παραδοσιακή γεύση με τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή.

Παράγεται σε υπερσύγχρονα εργοστάσια που χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία, αλλά πάντα με σεβασμό στην παράδοση.

Το Χαλλούμι εξάγεται σε 30 χώρες παγκοσμίως παρουσιάζοντας μια ετησία ανοδική πορεία στη ζήτηση , της τάξεως του 20%.

Ζήσε την εμπειρία!

Τυρί Χαλλούμι Χωρίς Λακτόζη

Το ΧΑΛΛΟΥΜΙ είναι το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, το οποίο παράγεται στο νησί για αιώνες. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μίγμα αγελαδινού και ...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΑΙΓΙΝΟ

Η εταιρεία Αλάμπρα με γνώμονα την παράδοση και την μακρά εμπειρία, παράγει και προσφέρει στους καταναλωτές το Παραδοσιακό Αιγινό Χαλλούμι ανώτερης ποιότητας.

ΧΑΛΛΟΥΜΙ 100% ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ

Η Γαλακτοβιομηχανία Αφοί Πέτρου Αλάμπρα με γνώμονα την παράδοση και την μακρά εμπειρία, παράγει και προσφέρει στους καταναλωτές το Παραδοσιακό Αιγοπρόβειο Χαλλούμι ανώτερης ποιότητας.