Αναρη με Μελι και Αμυγδαλα

//Αναρη με Μελι και Αμυγδαλα
  • 400 γρ. Φρέσκια αναρή ΑΛΑΜΠΡΑ
  • 2 κουταλιές λικέρ Amaretto ή λικέρ πορτοκάλι,
  • 2/3 φγ. αμύγδαλα καραμελιζέ (μάντολες),
  • ½ γλ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπ. ΟΛΥΜΠΟΣ,
  • 2 κουταλιές μέλι,
  • 4 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, μόνο για να τα χοντροκόψετε όχι να γίνουν σκόνη. Λιώνετε την αναρή με πιρούνι σε ένα μπολ , προσθέτετε το λικέρ και το μέλι και την χτυπάτε με το μίξερ για να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  • Ανακατεύετε τα αμύγδαλα στο μίγμα και το μοιράζετε σε 4 μπολάκια ή ποτήρια. Τα κρατάτε στο ψυγείο και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με μπισκότα σαβουαγιάρ.
2017-10-16T21:26:50+00:00